Yandex.Metrica

METROPOL ARABA KOLTUK YIKAMA
0 532 212 68 57


* Sipariş vermek veya kaydetmek için
Lütfen tıklayınız.

0 212 486 22 42

0 532 212 68 57

Metropol Araba Koltuk Yıkama

YERİNDE ARABA KOLTUK YIKAMA

Araba koltukları da aynı ev koltukları gibi zamanla kir, toz ve bakteriler koltuğun içine nüfuz eder.Bu nedenle koltuğu silmekle (temizlik ürünü olarak ne kullanırsanız kullanın) süngere işlemiş kiri daha da yaymanıza neden olur ve daha berbat bir görüntü oluşur.

Yapılacak en iyi yöntem, vakumlu bir yıkama makinesi ve kumaşa / deriye uygun solüsyon ile profesyonel bir kişi tarafından koltukların temizlenmesi olacaktır.

Sizin yapmanız gereken, aracınız nerede olursa olsun ve hangi zaman aralığında istiyorsanız, bizi çağırmak...

Gerekli tüm ekipmanlarımızla ( Yıkama makinesi, solüsyonlar, Seyyar Elektrik, Su ... v.s.) aracımızla gelip , aracınızın koltuklarını olduğu yerde yıkıyoruz.

Koltuklarınızın yıkandıktan sonraki kuruma süresi ortalama 1-3 saattir.

Artık siz ve sevdikleriniz, tertemiz ve hijyen bir şekilde gönül rahatlığıyla koltuklarınıza oturabilirsiniz.

Araç Koltuğu Nasıl Temizlenir?

Koltuk temizlemenin en önemli püf noktası vakum dur. Yani hava emişi yapmaktır. Çünkü koltuk yıkanırken ortamdan kiri uzaklaştırmanın başka bir yolu yoktur. Su olmadan kuru olarak koltuk temizlenemez. Yüzeysel olarak temizlense dahi kumaş altına ulaşılıp temizlenemez. Koltuklarımızda sadece yüzeysel değil alt katmanlarda da kirlilik vardır.

Deterjanlı su koltuğa püskürtülüp uzun süre beklemeden vakum makinası ile çektirilmesi gerekir. Beklenirse su sünger içlerine doğru hareket edebilir. İşinin uzmanı olan bir koltuk yıkamacı bu dengeyi iyi ayarlar. 

Deterjanlı su içerisindeki yüzey aktif maddeler sayesinde kumaş lifleri arasına hızla nüfuz eder. Yumuşayan kirler vakum makinasıyla alınır. Bu çok etkili bir yöntemdir. 

Çektirme işlemleri bitince bazı lekeler hala kalabilir. Ağır yağ, katran, asfalt, mum, oje, tükenmez kalem boyası, ve diğer boyalar çektirme işlemi ve normal koltuk şampuanı ile yapılan yıkamada çıkmazlar. Bu lekeler için her birinin çözücüsü kullanılarak koltuk yıkama makinası ile yıkanmalıdır.

Araç koltukları yıkanırken suyun zarar vereceği yerler kapatılmalıdır. Araç koltuklarında elektronik sistem varsa dikkat edilmelidir. 

Aracımızın koltuğunu kendimiz temizlemek istersek bir elektrikli süpürge ile çektirebiliriz. çektirmezsek leke kalır. Unutulmamalıdır ki hiçbir deterjan sihirli değildir. Dokunduğunda kir yok olmaz. Deterjan suyun kir sökmesine yardımcı bir malzemedir. asıl işi vakumlayan araba koltuk yıkama makinesi yapar. 

Metropol Araba Koltuk Yıkama

Araç Koltuğu Nasıl Silinir?

Araba koltuğu aracınızın kirlenmeye en müsait parçalarından birisidir. Yolcuların kıyafetleriyle taşınan kirin bulaşması kaçınılmaz olduğu gibi araç içi temizliği konusunda hassas olmayıp, yeme içme gibi faaliyetlerde bulunursanız arabanızın koltuklarının kirlenmesi kaçınılmazdır. Bunlara rağmen siz de araba koltuklarını doğru yöntemlerle silerek bu kirlerin üstesinden gelebilirsiniz.

Araba koltuğu silme işleminin ayrıntılarına geçmeden önce birkaç püf noktasını sizlerle paylaşmak isteriz. Öncelikle araba koltuğunuzu silerken kesinlikle çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliği fazla olan kimyasalları kullanmamalısınız. Bu kimyasallar döşemeleri yıprattığı gibi rengini de açılmasına neden olailir. Bir diğer ayrıntı ise silme işlemini bitirdikten sonra döşeme üzerinde kalan fazla suyu mümkünse vakum gücü yüksek bir elektrikli süpürgeyle ya da halı yıkama makinesi ile iyice çekmenizdir. Kullanacağınız süpürge kağıt torba hazneli olanlardan olmamasına dikkat edin. Eğer böyle bir imkanınız yoksa araba koltuğunu güneşli havalarda silin ve döşemenin mutlaka kurumasını sağlamak için koltukları sildikten sonra 2-3 saat camları açık bırakarak aracınızı havalandırmayı unutmayın. Buna özen göstermezseniz koltuk döşemelerinin üstünde su lekeleri kalabilir ve koltuk süngerleri ıslak kalıp küflenebilir.

Metropol Araba Koltuk Yıkama

Araba Koltuğu Nasıl Silinir?

  • Öncelikle koltuğunuzun üstünde bulunan çocuk emniyet koltuğu, şemsiye gibi eşyaları koltuğunuzun üstünden alın ve paspasları dışarı çıkartın.
  • Ufak bir elektrikli süpürge yardımıyla koltuğunuzu süpürün. İyice süpürdüğünüzden emin olun. Araba koltuğu silme işleminden önce bütün artıkların alınması gerekir!
  • Araba koltuklarını temizlemek için özel üretilmiş temizleme losyonlarından edinin. Ve bir miktar lekenin üstüne püskürtün. Kullandığınız losyonun döşemenizin yapısına uygun olduğuna emin olun ve üzerinde yazan kullanma talimatlarının dışına çıkmayın.
  • Eğer döşemenizin yapısına uygunsa, sert bir fırça yardımıyla lekelerin olduğu noktaları fırçalayın. Satın aldığınız ürünün döşemenize uygun olup olmadığını koltuğunuzun bir tanesinin baş kısmını söküp önce o kısımda deneyerek anlarsınız. Döşeme kumaşına zarar vermediğine emin olduktan sonra aracınızın tüm koltuklarına bu temizlik malzemelerini uygulayabilirsiniz.
  • Temiz bir kuru havlu ile oluşan ıslaklığı alın. Bu işlemi vakum gücü yüksek bir süpürge ile ya da halı temizleme makinesi ile yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  • Bu işlemlerden sonra koltuğunuza daha temiz bir görünüm vermek istiyorsanız temiz yumuşak bir fırçayla yukarıdan aşağıya doğru koltuğunuzu tekrar silin.

Araba koltuklarında oluşan kirleri silmenin bir çok alternatif yolu daha vardır. Araba koltuklarını silmek için özel üretilmiş temizleyici losyonlardan almak istemeyebilirsiniz. Aksine biz döşemelerinizin zarar görmemesi için bu losyonlardan edinmenizi öneririz.

Metropol Araba Koltuk Yıkama

Alternatif Yollarla Araba Koltuğu Nasıl Silinir?

  • Temiz bir kovada kosla halı şampuanını ve suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı iyice köpürtün. Temiz bir bezle kovadaki köpüğü bolca alın ve hafif bastırarak köpüğü dağatacak şekilde silin. Koltukların üzerinde ki köpük kurumadan halı yıkama makinesiyle sıcak su püskürtüp aynı anda vakumla sıcak suyu koltuklardan çektirin. Köpükleri çektikten sonra tekrar sıcak su püskürtüp tekrar suyu vakumlayın. Bir nevi durulama yapmış olacaksınız. Bu işlemi uygularken mümkün olduğunca koslayı suyla seyrelttiğinize emin olun ve mutlaka vakumla kirli suyu çekin.
  • Aspirin ve aspirix çeşitlerini de araba koltuklarını silmek için kullanabilirsiniz. Tekrar tekrar vakumlamayı ve bu kimyasalları suyla seyreltmeyi unutmayın.
  • Bir diğer alternatif yöntem ise sökülebilir koltuk kılıflarını çamaşır makinesinde kısa program ve az devirle yıkamaktır.
  • Halı yıkama makineniz ya da sulu vakumu olan bir elektrikli süpürgeniz yoksa başka alternatif bir yolla da ıslanan koltukların nemini alabilirsiniz. Temiz beyaz bir kuru bez alın. Daha önce deterjanlı su ile sildiğiniz yüzeyleri bezle emdirerek kurulayın. Islanan yüzeyi değiştirerek kuru yüzeyle işlemi tekrarlayın. Bulaşık eldiveni kullanarak ıslanan bezi sıkabilirsiniz. Hem elleriniz zarar görmez hem de bezin suyunu daha rahat sıkarsınız. Bu yöntemle de kiri çözen suyu ortamdan uzaklaştırabilirsiniz.
Metropol Araba Koltuk Yıkama

Bizlere ulaşacağınız anahtar kelimeler: araba koltuk yıkama - araba koltuk temizleme - araç koltuk yıkama - araba koltuk silme - araba koltuk temizleme firmaları - araba koltuk temizleme şirketleri - araba koltuk temizleme firmalarının telefon numaraları - araba koltuk temizleme fiyatları - en iyi araba koltuk temizleme firmaları - araba koltuk yıkama firmaları - araba koltuk yıkama şirketleri - araba koltuk yıkama firmalarının telefon numaraları - araba koltuk yıkama fiyatları - en iyi araba koltuk yıkama firmaları - araba koltuk silme şirketleri - araba koltuk silme firmalarının telefon numaraları - araba koltuk silme fiyatları - en iyi araba koltuk silme firmaları - oto koltuk yıkama - oto koltuk temizleme - halı oto koltuk yıkama - oto koltuk silme - oto koltuk temizleme firmaları - oto koltuk temizleme şirketleri - oto koltuk temizleme firmalarının telefon numaraları - oto koltuk temizleme fiyatları - en iyi oto koltuk temizleme firmaları - oto koltuk yıkama firmaları - oto koltuk yıkama şirketleri - oto koltuk yıkama firmalarının telefon numaraları - oto koltuk yıkama fiyatları - en iyi oto koltuk yıkama firmaları - oto koltuk silme şirketleri - oto koltuk silme firmalarının telefon numaraları - oto koltuk silme fiyatları - en iyi oto koltuk silme firmaları - araç koltuk yıkama - araç koltuk temizleme - halı araç koltuk yıkama - araç koltuk silme - araç koltuk temizleme firmaları - araç koltuk temizleme şirketleri - araç koltuk temizleme firmalarının telefon numaraları - araç koltuk temizleme fiyatları - en iyi araç koltuk temizleme firmaları - araç koltuk yıkama firmaları - araç koltuk yıkama şirketleri - araç koltuk yıkama firmalarının telefon numaraları - araç koltuk yıkama fiyatları - en iyi araç koltuk yıkama firmaları - araç koltuk silme şirketleri - araç koltuk silme firmalarının telefon numaraları - araç koltuk silme fiyatları - en iyi araç koltuk silme firmaları - gibi kelimelerden bizlere ulaşabilirsiniz